25 JAAR ERVARING

Sinds de komst van internet bedienen we grote ondernemingen met succes op het gebied van digitale transformatie en informatiebeveiliging.

SNELLE & KOSTENEFFECTIEVE OPLOSSINGEN

Onze aanpak is gericht op agile projectmanagement en oplevering. We werken met korte sprints en leveren volgens een vooraf afgesproken tijdsbestek, wat er ook gebeurt.

BESTE INDUSTRIE-EXPERTS

Er is geen vervanging voor het kennen van een industrie van binnen en van buiten. Ons team bundelt hun branchekennis en ontwikkelt perspectieven, middelen en capaciteiten zodat we u kunnen voorbereiden op de uitdagingen en kansen die voor ons liggen.

Wat ons speciaal maakt

Over SMC Consulting

We richten ons op levering met een agile methodologie. Ons raamwerk voor het bereiken van wendbaarheid op schaal is gebaseerd op honderden succesvolle implementaties en tientallen teleurstellende ervaringen met het versnellen van leveringscycli binnen grootschalige organisaties. Onze knowhow wijst op drie sleutelprincipes om met groot vertrouwen gemeten verbeteringen in behendigheid te leveren: stuur met behulp van economisch bestuur, meet incrementele verbeteringen eerlijk en geef teams gedisciplineerde agile levering.

Waar het om gaat, is het leveren van het toegewezen project versus het leveren van experts om een ​​project te leveren.

MEER OVER ONS BEDRIJF

Focus

We richten ons op uw zakelijke behoeften en houden uw ROI in het zicht. We werken aan het bereiken van het gewenste resultaat terwijl we alle verstoringen wegnemen die in de weg staan.

Klant eerst

We stellen uw wensen en eisen voor op alles en nog wat.

We streven ernaar om gezonde relaties met u op te bouwen door uw behoeften te identificeren en u de best mogelijke ervaring te bieden.

Korte leveringscycli

Door agile te werken, kunnen we vaak leveren en u op de hoogte houden van de voortgang. We leggen de nadruk op de interacties van belanghebbenden en constante communicatie staat centraal.

Wij bezorgen

Dankzij ons model leveren we de resultaten die u zocht. Als klant hoeft u zich alleen te concentreren op uw zakelijke prioriteiten en niet op het managen van mensen. Onze missie is ervoor te zorgen dat u uw doelstellingen bereikt.

Wilt u uw rendement verhogen, uw informatie beveiligen of de interactie van uw klanten optimaliseren

Contacteer ons nu

Diensten die wij bieden

RECENT NIEUWS EN EVENEMENTEN

klantbetrokkenheid-Freshworks

Hoe klantbetrokkenheid te stimuleren

Hier zijn enkele geweldige statistieken, samengesteld door SMC Consulting, over de staat van klantbetrokkenheid vandaag.

De beste manieren om consumenten te betrekken zijn:
Verras aanbiedingen of geschenken om klant te zijn (61%)
Handiger winkelproces (50%)
Een probleem of vraag oplossen (45%)
Producten aanbevelen op basis van behoeften (27%)
Klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws en producten (23%)
Klanten verwelkomen bij een bezoek (20%)
Klanten betrekken op sociale media (9%)

Lees meer
Als het gaat om cyberbeveiliging, moet de kleine en middelgrote bedrijfsgemeenschap het beter doen

Als het gaat om cyberbeveiliging, moet de kleine en middelgrote bedrijfsgemeenschap het beter doen

Een derde van de kleine en middelgrote bedrijven (MKB) gebruikt gratis, consumentvriendelijke cyberbeveiligingshulpmiddelen, een vijfde handhaaft geen eindpuntbeveiliging en 43 procent heeft geen plannen voor cyberbeveiliging, waardoor hun bedrijfskritieke activa in gevaar komen.

Dit is een kritisch toezicht. De economische gevolgen van COVID-19 herinneren er sterk aan dat MKB's de overgrote meerderheid van de nationale bedrijven op lokaal niveau uitmaken. Kleine bedrijven vormen 99.9 procent van alle bedrijven en hebben bijna de helft van alle werknemers in dienst.

Lees meer
Klantbinding

Klantbetrokkenheid: waarom sociale media op dit moment de beste optie is

Klantbetrokkenheid was nog nooit zo belangrijk als nu. Omdat zoveel winkels tijdelijk hun deuren moesten sluiten, moesten marketinginspanningen uitsluitend online plaatsvinden.
Voorbij zijn de strategieën die zich richten op traditionele en printmarketing - mensen gaan niet genoeg uit om ze te zien.
Social media is een belangrijk contentmarketingplatform voor de meeste bedrijven, ongeacht hun grootte. En in de huidige omgeving worden deze kanalen nog noodzakelijker.
Van het verhogen van websitebezoeken tot het opbouwen van klantloyaliteit, sociale media biedt een aantal voordelen wanneer de meeste marketingkanalen voor bedrijven gesloten zijn.
We delen een paar redenen waarom sociale media op dit moment de beste optie voor klantbetrokkenheid is voor bedrijven.

Lees meer