U bent hier:

Verkooppijplijn / Contractbeheer / Contact

Beheer / Accountbeheer

Projectmanagement / Taakbeheer / Operationeel management

maandag crm

monday.com CRM voor verkoop en klantrelatiebeheer.

met monday.com CRM Verhoog uw omzet en verbeter uw klantenservice!  SMC Consulting ondersteunt u bij het beheer van uw verkoopproces, uw verkoopteams en hun prestaties.

Gecertificeerde partners van

SMC Consulting maandag
maandag crm
maandag crm

Een complete CRM aankunnen uw klantrelaties en verkoopprocessen

maandag crm

Als het gaat om succes in de steeds veranderende zakenwereld, zijn verkoop en klantrelatiebeheer van cruciaal belang. Bedrijven, of ze nu klein, middelgroot of groot zijn, staan ​​voor een enorme uitdaging: hun verkopen effectief beheren, hun leads volgen, hun contracten controleren en ervoor zorgen dat elke klant een uitzonderlijke ervaring krijgt.

Een robuuste CRM (Customer Relationship Management) is veel meer dan alleen een organisatorisch instrument. Het is de centrale pijler waarop het succes van moderne bedrijven is gebaseerd. Verkoop- en klantrelatiebeheer helpt bij het opbouwen van sterke relaties met klanten, het optimaliseren van verkoopprocessen en het maximaliseren van de klanttevredenheid.

Als gecertificeerd monday.com partners SMC Consulting biedt u haar expertise bij de implementatie en optimalisatie van monday.com sale CRM. Met onze ervaring hebben wij al veel bedrijven geholpen het maximale eruit te halen monday.com CRM voor hun verkoop en klantrelatiebeheer. We begrijpen met welke uitdagingen uw bedrijf te maken kan krijgen, en we weten hoe we maatwerk kunnen leveren monday.com CRM om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

monday.com verkoop CRM is een krachtige, flexibele en intuïtieve tool voor verkoop- en klantrelatiebeheer, ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van moderne bedrijven. Of u nu klantrelatiemanager, verkoopmanager, verkoopmanager, after-sales service, klantenondersteuning of klantloyaliteitsmanager bent, monday.com verkoop CRM biedt u functies die uw productiviteit en efficiëntie aanzienlijk verbeteren.

krachtig functies om uw produktiviteit

maandag crm

Verkoop traject

Verkoop traject

Het effectief beheren van een verkooppijplijn is essentieel voor elk bedrijf. Met monday.com CRM, wordt deze taak soepel en zeer efficiënt. U kunt elke stap van uw verkoopproces op één plek volgen, zodat uw team direct de status van elke deal kan bekijken. Het visualiseren van de verkooppijplijn biedt een holistisch beeld makeis het makkelijker make weloverwogen beslissingen nemen, middelen plannen en uw verkoopdoelen bereiken. U hoeft niet meer te schakelen tussen spreadsheets of te zoeken naar verspreide informatie. monday.com CRM Hiermee kunt u uw pijplijn naadloos beheren, waardoor uw team de tools krijgt om te slagen.
maandag crm

Contact management

Contact management

monday.com CRM vereenvoudigt het contactbeheer door alle essentiële informatie op één plek te centraliseren. U kunt de contactgegevens van uw contacten opslaan, eerdere activiteiten en interacties vastleggen en zelfs e-mails rechtstreeks vanaf het platform verzenden. Hierdoor verliest u nooit meer de belangrijkste details van uw contacten uit het oog, wat zorgt voor sterkere klantrelaties en effectieve communicatie.
maandag crm

lead management

lead management

Leadmanagement is voor veel bedrijven vaak een uitdaging. Met monday.com CRM, wordt dit proces kinderspel. U kunt op efficiënte wijze leadinformatie invoeren, de voortgang van elke lead volgen, automatisch taken toewijzen aan uw teamleden en herinneringen instellen voor de volgende stappen. In aanvulling, monday.com CRM Hiermee kunt u automatisch leads kwalificeren op basis van aangepaste criteria, zodat u uw inspanningen kunt richten op de meest veelbelovende leads.
maandag crm

Intuïtieve aanpassing

Intuïtieve aanpassing

De monday.com CRM valt op door zijn intuïtieve aanpassing. Je kunt dit op maat maken CRM aan uw specifieke behoeften zonder tussenkomst van een ontwikkelaar. Pas de fasen van uw contractondertekeningscyclus aan, voeg zoveel kolommen in als u nodig heeft, beheer efficiënt meerdere pijplijnen en meer. monday.comDankzij de gebruiksvriendelijke interface kunt u uw programma naadloos aanpassen CRM, waardoor het een tool wordt die perfect bij uw bedrijf past.
maandag crm

E-mails en activiteiten

E-mails en activiteiten

E-mails integreren in monday.com CRM centraliseert uw klantcommunicatie. Hiermee kunt u automatisch verzonden e-mails opnemen, interacties volgen en aangepaste e-mailsjablonen gebruiken om tijd te besparen. Met deze functie kan uw team effectiever communiceren met uw contacten. Activiteitenintegratie helpt ook bij het bijhouden van alle interacties met uw klanten, waardoor u een holistisch beeld krijgt van de status van projecten en relaties.
maandag crm

Automations

Automations

CRM monday.com makeHet is eenvoudig om handmatige taken te automatiseren, waardoor u kostbare tijd bespaart. U kunt automatisch leads toewijzen aan uw teamleden, herinneringen instellen voor aankomende activiteiten en follow-ups automatiseren op basis van de verstreken tijd. Deze automatiseringen vereenvoudigen CRM beheer door tijdrovende processen te vermijden en uw team zich te laten concentreren op taken met een hogere waarde. Door het aantal handmatige taken te verminderen, wint u aan productiviteit en efficiëntie, zodat u meer deals kunt sluiten.
maandag crm

Contractoverzicht

Contractoverzicht

met monday.com CRM, heeft u snel toegang tot belangrijke informatie over al uw contracten. Deze functie geeft u een compleet overzicht van de status van elk contract, de volgende stappen die u moet nemen en nog veel meer. U hoeft niet meer door verspreide bestanden te zoeken of door e-mails te bladeren om cruciale informatie te verkrijgen. Alles wat u nodig heeft, is slechts één klik verwijderd, zodat u in realtime op de hoogte blijft van elk contract, wat een weloverwogen besluitvorming ondersteunt.
maandag crm

Aanpasbare dashboards

Aanpasbare dashboards

CRM monday.com makeHet is eenvoudig om dashboards in realtime te maken, zonder dat daarvoor ontwikkelingsvaardigheden nodig zijn. U kunt uw dashboards aanpassen om de prestaties, verwachte omzet, de activiteiten van uw team en vele andere belangrijke gegevens te monitoren. De mogelijkheid om aangepaste dashboards te maken geeft u volledig inzicht in de belangrijkste aspecten van uw bedrijf. Als gevolg hiervan kunt u dat doen make datagestuurde beslissingen en pas uw strategieën dienovereenkomstig aan om uw doelen efficiënter te bereiken.

monday.com verkoop CRM, de bondgenoot van jouw verkoop team

Verkoop- en verkoopmanager

maandag crm

CRM monday.com is een waardevolle bondgenoot voor verkoopmanagers en verkopers. Dit platform biedt een geoptimaliseerd beheer van de verkooppijplijn, waardoor prospects in realtime kunnen worden gevolgd tijdens hun kooptraject, vanaf het eerste contact tot de ondertekening van het contract. Met monday.com CRM, heeft u volledig inzicht, waardoor u eenvoudig de verkoopactiviteiten van uw team kunt plannen en volgen. Voor verkoopmanagers is monday.com vertaalt zich in aanzienlijke verbeteringen, het bieden van gecentraliseerde klantinformatie, realtime samenwerking met het team en volledig inzicht in de verkooppijplijnen. Deze voordelen helpen bij het identificeren van kansen en het volgen van de voortgang ervan, wat leidt tot grotere efficiëntie en besluitvorming en een verhoging van het conversiepercentage.

maandag crm
maandag crm

After-sales service en klantenondersteuning

maandag crm

Als het gaat om after-sales service en klantenondersteuning, monday.com CRM biedt een vereenvoudigde oplossing. Het centraliseert informatie met betrekking tot supporttickets en klachten van klanten, waardoor een efficiënte opvolging van elk verzoek mogelijk is. Deze centralisatie bevordert gepersonaliseerde en responsieve ondersteuning om problemen van klanten snel op te lossen. Daarnaast dank aan monday.comwordt de identificatie van trends en terugkerende problemen vergemakkelijkt, waardoor wordt bijgedragen aan de voortdurende verbetering van de after-sales service. Hierdoor kan het ondersteuningsteam snel trends en terugkerende problemen detecteren. Door responsieve en efficiënte klantenondersteuning te bieden, monday.com verhoogt de klanttevredenheid en verbetert de reputatie van uw bedrijf.

Ze vertrouw ons

Freshworks
Freshworks
Freshworks
Freshworks
Freshworks
Nazara
O YO
Freshworks
Freshworks

Ontvang een gepersonaliseerde demo van monday.com CRM een SMC Consulting expert

Als gecertificeerd monday.com Work OS-partner, ondersteunen wij u met al uw behoeften op het gebied van sales pipeline, contractbeheer, contactbeheer en accountbeheer