De cyberdreiging is oneindig en overal

Het proces van digitalisering en globalisering heeft de deur geopend naar talloze kwetsbaarheden voor cybercriminelen. Door deze tekortkomingen is informatiebeveiliging een cruciaal probleem voor alle organisaties.

Cyberveiligheid is een hot topic in alle bedrijfstakken, maar ook in de publieke sector. Behalve grotere organisaties hebben de meesten niet voldoende interne beveiligingsexpertise en kunnen ze het zich ook niet veroorloven om hun eigen speciale Cyber ​​Emergency Service te hebben. Cybercriminelen hebben de neiging om ofwel op zoek te gaan naar eenvoudigere doelen, ofwel om reuzen te targeten voor hun eigen glorie.

Ook beheren maar heel weinig organisaties hun beveiliging op een alomvattende en dynamische manier, waardoor potentiële kwetsbaarheden open blijven. Dit betekent dat het risico van een succesvolle cyberaanval zeer groot is.

De frequentie van incidenten neemt snel toe. Ransomware en andere virusaanvallen, identiteitsdiefstal, schendingen van de website, inbreuken op de privacy van gegevens, interne fraude en Denial of Service (DoS) -aanvallen zijn slechts enkele voorbeelden van ongelukkige incidenten die uw bedrijf of dienst in gevaar brengen.

Uw behoefte aan een Cyber ​​Emergency Service

Onze Cyber ​​Emergency Services zijn goud waard wanneer u cyberveiligheidsincidenten en crises efficiënt moet afhandelen. Typisch:

  • Voordat een incident zich voordoet, wil je voorbereid zijn om incidenten en crises op een gestructureerde en efficiënte manier af te handelen,
  • Wanneer een incident zich voordoet, wilt u deze snel en effectief detecteren en afhandelen, zodat u de impact en eventuele negatieve gevolgen kunt verminderen,
  • Na een incident wil je leren van incidenten uit het verleden en je processen verbeteren.

Tijdens deze cyclus is communicatie met zowel interne als externe belanghebbenden van cruciaal belang: partners, klanten, media, autoriteiten, wetshandhavingsinstanties, nationale CERT's, enz.

Onze Cyber ​​Emergency Services

Wij bieden onze Cyber ​​Emergency Services continu 365x24x7 aan om snel op incidenten te reageren en de beschikbaarheid van onze middelen tijdens kritieke periodes te garanderen. In het geval van een incident kunt u uw CSIRT-contactpersoon bereiken via een speciaal en beveiligd communicatiekanaal en zullen we onmiddellijk de technische experts toewijzen die nodig zijn om het incident snel op te lossen. Met een pool van specialisten in verschillende aspecten van beveiliging en technologie, in samenwerking met de Nationale CERT (Cert.be), bieden wij een volledig scala aan diensten en ondersteunende oplossingen om u te helpen bij het afhandelen van incidenten en het beheersen van crises.

Onze praktijken zijn gebaseerd op de principes en richtlijnen van ISO 27001, het NIST en het SANS Institute, Cert.be, de Cyber-Security Incident Management Guide van de Belgische Cyber-Security Coalition (c).