Identiteits- en toegangsbeheer (IAM)

Identiteits- en toegangsbeheer (IAM) lijkt misschien gemakkelijk voor sommigen, maar in werkelijkheid is het erg lastig. Een goede IAM is de sleutel tot een gezonde omgeving omdat het de mogelijkheid biedt om objecten te maken, beheren en verwijderen. Als dit echt zo gemakkelijk is, waarom zijn beheerders over de hele wereld dan tekeer gegaan over dit onderwerp? Waar is het ontbrekende stukje in deze zeer belangrijke puzzel?

Hoewel ze ooit de standaard waren, zijn oudere beleidsregels en procedures niet efficiënt en kunnen ze uw omgeving niet noodzakelijkerwijs beschermen. Er is echter geen juist evenwicht tussen veiligheid en efficiëntie; de old school-benadering biedt veiligheid omdat het de output vertraagt, terwijl de nieuwere benaderingen onmiddellijke toegang mogelijk maken, maar een omgeving gemakkelijk overtreffen.

Met het aanbod van SMC Consulting kunt u identiteits- en toegangsbeheer op verschillende platforms en apparaten op de meest efficiënte, gebruiksvriendelijke en veilige manier samenbrengen.

Provisioning en de-provisioning van klinische objecten.

Efficiënt inrichten en uitschrijven van objecten vermindert de beveiligingsproblemen van een organisatie, maar hoe? Door het simpel maar systematisch te houden. Een organisatie moet voldoende machtigingen verlenen door middel van een nauwgezet onboarding- en offboardingproces. Bedrijfsprestaties verbeteren door hun gebruikers net genoeg toegang te geven.

Beschouw het volgende scenario: HR haalt een ticket op om een ​​gebruiker te bevoorraden - een dagelijkse activiteit in de meeste organisaties - maar ze worden constant opgehouden bij elke stap in het proces. Een kaartje in de wacht slepen lijkt een simpele taak, maar er komt eigenlijk heel wat bij kijken. Het ticket wordt toegewezen aan een helpdesk-technicus, die vervolgens een ticket voor het maken van gebruikers activeert (in Active Directory en andere platforms die door de organisatie worden gebruikt). Het eerste ticket zal in verschillende lussen doorlopen voordat het wordt opgelost. Zou het in plaats daarvan niet leuk zijn om de gebruiker te creëren met precieze toegangsrechten en definities op verschillende platforms, rechtstreeks vanuit uw helpdesktool? SMC CONSULTING heeft u gedekt!

De nieuwste integratie van SMC CONSULTING met twee veelgebruikte helpdesktools - ServiceNow (ServiceNow is een toonaangevende on-demand, cloudgebaseerde IT-servicemanagementoplossing) en ServiceDesk Plus (ManageEngine ServiceDesk Plus is een uitgebreide helpdesk- en assetmanagementsoftware) - provisioning en deprovisioning rechtstreeks vanuit de servicecatalogus. Het doet dit door middel van een intuïtieve sjabloon, die respectievelijke informatie van meerdere platforms bevat.

Om het nog spannender te maken, biedt SMC CONSULTING Active Directory (AD) API's waarmee u AD-beheermogelijkheden kunt integreren in uw helpdesktool.

Automatiseer uw IAM vakkundig.

De bedrijfswaarde van IAM hangt af van hoe vakkundig een organisatie activiteiten in hun omgeving automatiseert. Als het leveringsproces niet geautomatiseerd is, kunnen nieuwe medewerkers talloze onproductieve uren - of dagen - besteden aan het wachten op toegang tot belangrijke applicaties en bronnen. Bovendien kunnen gebruikers ongeautoriseerde toegang krijgen tot applicaties en gegevens, zelfs nadat ze het bedrijf hebben verlaten als ze niet correct zijn uitgeschreven. Naast het verstrekken en intrekken van de inrichting, kunnen machtigingsbeheer en andere routinetaken ook worden geautomatiseerd.

SMC CONSULTING identificeert 14 cruciale en vaak herhaalde Active Directory-taken verdeeld over vier verschillende categorieën (gebruikersaanmaak, gebruikersaanpassing, computer- en contactbeheer en groepsaanpassing) en biedt gecontroleerde automatisering voor elk van hen.

Rolgebaseerde toegang.

Rolbeheer organiseert de toegangsrechten van gebruikers op basis van verschillende verantwoordelijkheden binnen een onderneming. Een bedrijf kan bijvoorbeeld afzonderlijke rollen creëren voor verschillende soorten banen, door werknemers toegangsrechten voor het systeem en beveiligingsniveaus toe te wijzen die passen bij hun unieke verantwoordelijkheden. Als de rol van een gebruiker verandert, veranderen ook zijn toegangsrechten.
Wat een beheerder gek maakt, is hoe genuanceerd sommige technologieën zijn. Hoe meer opties een technologie biedt, hoe moeilijker het wordt om te volgen, wat betekent dat de taak van de beheerder neerkomt op effectief beheer van rechten en controle.

Hoe gaat SMC CONSULTING voor u om met het rechtenbeheer?

Alle wijzigingen in de gebruikersrol worden geleverd met respectieve wijzigingen in de machtiging. Met een volledig aanpasbare sjabloon stelt SMC CONSULTING u in staat om een ​​bepaald veld te bewaken en de respectievelijke machtigingen te verlenen.

Als een gebruiker bijvoorbeeld wordt verplaatst van de ondersteuningsafdeling naar de verkoopafdeling, moet het bestaande groepslidmaatschap veranderen. Bovendien zou informatie over hun rapporterende manager en andere belangrijke kenmerken ook moeten veranderen. Met de intelligente filters van SMC CONSULTING kunt u beslissen en aanpassen hoe deze wijzigingen eruit moeten zien en werken door automatisch te zoeken naar attribuutwijzigingen en aanvullende overeenkomstige waarden toe te voegen. SMC CONSULTING biedt meer opties voor machtigingswijzigingen zoals automatisering, bulkupdates en meer.

Zou het niet mooi zijn als u uw eindgebruikers in staat zou stellen om toegangsrechten aan te vragen? Wat als ze zouden kunnen worden doorgelust naar een workflow waarin elk ticket wordt gecontroleerd en gecontroleerd? Alvorens toegang te verlenen, konden technici het verzoek zelfs valideren en vervolgens toegang verlenen. Met de integratie binnen SMC CONSULTING kunnen gebruikers zelf toegangsrechten aanvragen.

Eenvoudig wachtwoordbeheer met Single Sign-On (SSO) en tweefactorauthenticatie.

Met een toegangsbeheerplatform, zoals SMC CONSULTING, kunnen gebruikers zich slechts één keer aanmelden om toegang te krijgen tot meerdere IT-bronnen binnen de onderneming. SMC CONSULTING doet dit door een gecentraliseerde single sign-on (SSO) -oplossing aan te bieden voor veilig inloggen en het synchroniseren van wachtwoorden binnen uw IT-infrastructuur.

De SSO-functie van SMC CONSULTING integreert de cloudaccounts van gebruikers met hun Active Directory (AD) -account, zodat ze kunnen genieten van een consistent aanmeldingsproces voor apps. Dit betekent dat ze niet te maken hebben met wachtwoorden van verschillende lengtes en complexiteit. Eindgebruikers hebben eenvoudig toegang tot al hun cloudaccounts met alleen hun AD- of Windows-inloggegevens.

SMC CONSULTING biedt nu tweefactorauthenticatie voor het opnieuw instellen van wachtwoorden en het wijzigen van wachtwoorden, wat de beveiliging verhoogt en de risicoblootstelling vermindert door ervoor te zorgen dat de inloggegevens van domeingebruikers niet ten prooi vallen aan aanvallers.

Beheer toegang voor naleving.

Toegangsbeheer en naleving van IT-regelgeving zijn twee van de meest gebruikte termen in alle bedrijfstakken, en toegangsbesturing staat bovenaan de lijst voor elk IT-team. Toegangsbeheer is het vermogen om te bepalen wie toegang heeft tot wat binnen een organisatie en wordt als veel sterker beschouwd dan toegangsbeheerprotocollen.

Gebruikers van IAM-oplossingen ontdekken dat ze meer inzicht nodig hebben in wie toegang heeft tot de belangrijkste bronnen van hun organisatie en hoe. Ze hebben ook extra gegevenslagen nodig om de resultaten en impact van de geboden toegang te meten.

SMC CONSULTING biedt kant-en-klare nalevingsrapporten over Active Directory-machtigingen, NTFS- en share-machtigingen en meer. Deze rapporten kunnen volgens een schema worden gegenereerd en kunnen op hun beurt bepaalde taken automatiseren.